De maand ‘Dromen in Kampen’ trapt af met Human Library

Geplaatst op 15 maart, 2019 om 10:49 | In de categorie:

Aansluitend op de landelijke Maand van de Filosofie organiseert Bibliotheek Kampen net als vorig jaar De maand van ‘Dromen in Kampen’. Deze start op 23 maart met de tweede editie van de Human Library Kampen.

Vervolgens worden vrijwel de hele maand verschillende activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd die in het teken staan van dromen. Heb jij het lef om je dromen te verwezenlijken? Droom je groots? Of juist klein? Wat is jóuw droom?

Het programma biedt zowel jong als oud de gelegenheid om op een eigen manier met het thema ‘dromen’ aan de slag te gaan. Denk hierbij aan lezingen en inspirerende (dromen)verhalen, die zowel verteld als gevangen worden. Ook zijn er verschillende creatieve en educatieve workshops waarin iedereen zich volledig kan uitleven op persoonlijke, letterlijke en/of figuurlijke ‘dromen’ en ervaar de unieke en bijzondere belevenis: leen levende boeken in de Human Library!

Human Library

Human Library is een van oorsprong Deens concept dat de wereld verovert. Als bezoeker van Human Library kies je uit ongeveer twaalf aanwezige ‘boeken’ een boektitel waarover je meer wilt weten.

In de Human Library lees je geen boeken, maar ontmoet je mensen. Interessante mensen, die je niet snel spreekt in het dagelijkse leven. Klopt wat we over hen denken wel met de werkelijkheid?

Zo zitten onder andere een vluchteling, een transgender, een veganist, een adoptiekind en iemand met een eetstoornis zaterdag 23 maart klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen om van elkaar te leren.

Meedoen?

De Human Library Kampen vindt plaats op 23 maart in Bibliotheek Kampen (Stadskazerne) en wordt geopend door burgemeester Bort Koelewijn.

Tussen 13:30 uur en 17:00 uur kun je met de boeken in gesprek. Deelname is gratis, aanmelding niet nodig.

Meer info: www.bibliotheekkampen.nl.