Feestelijk dubbelconcert Vincent de Vries & Harm Hoeve in Bovenkerk

Geplaatst op 10 maart, 2019 om 8:22 | In de categorie:

Op vrijdagavond 22 maart hopen Harm Hoeve (Rouveen) en Vincent de Vries (Seoel) voor de tweede keer een feestelijk orgelconcert te verzorgen op het Hinsz-orgel van de Bovenkerk te Kampen. Op deze avond zal literatuur en koraalwerk op het programma staan.

Harm opent de avond met Hommage aan Feike Asma van Herman van Vliet. Verder zal Harm werken spelen van Krebs, Widor en Alain. Harm zal zijn aandeel afsluiten met een eigen werk. Vincent begint met een Allegro (BWV 1065) van J.S. Bach. De verrichtingen van de organisten en registranten zijn via een scherm te volgen.

Het concert begin om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Er zal halverwege het concert een pauze zijn. Dan kunt u een consumptie nuttigen en is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 10,- en voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang € 2,-.

Meer informatie zie: orgelconcertenvincentdevries.nl en harmhoeve.nl.

Parkeertip: Burg. Berghuisplein (gratis, ca. 5 min. lopen).

Wie is Harm Hoeve?

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt.

Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; ” enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.”

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met deze koren maakte hij diverse cd’s en werd meegewerkt aan radio- en tv-uitzendingen.

Harm Hoeve schrijft regelmatig koraalbewerkingen voor orgel. Zijn orgelmuziek wordt uitgegeven bij zijn eigen uitgeverij IN HARMONY. Inmiddels zijn er acht orgelboeken verschenen. Ook veel koormuziek van zijn hand is daar verkrijgbaar; van a capella tot koor met orkestbegeleiding.

In 2014 werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wie is Vincent de Vries?

Vincent de Vries is in 1969 te Scheveningen geboren. Hij kreeg op 4- jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianiste Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.

Na zijn diploma “Uitvoerend Musicus” in 1993 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, U.S.A.) te studeren voor de titel “Master of Music”.

Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het “performance certificate”. Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piane aan de Baylor University te Waco (Texas)

Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot “Professor of Piano and Collaborative Piano” aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan universiteiten in Amerika en Azië.

Op 15-jarige leeftijd maakte Vincent twee langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag, gevolgd door 8 cd’s: Oude Kerk, Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk, Maassluis, St. Martin, Dudelange (Lux.), St. Gudula, Rhede (D) en St. Aposteln, Keulen.

Verder maakte Vincent 5 cd’s bij MSR Classics (piano/harpsichord). In 2016 is er een cd opgenomen in de Bovenkerk van Kampen. In februari 2018 heeft Vincent de Vries een tweetal cd’s in de St. Joriskerk van Amersfoort opgenomen. Begin dit jaar zijn de LP’s van Vincent opnieuw uitgegeven op cd.

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille.