Pubkwis op zien Kampers!

Geplaatst op 6 maart, 2019 om 10:59 | In de categorie:

Een avondvullende kwis in het teken van ons mooie Kamper dialect! Op woensdagavond 13 maart in De Stadskazerne. Meld je aan. Of je nu alleen komt, met zijn tweeën of al een team van maximaal 5 personen samengesteld hebt. Iedereen is van harte welkom. 

Uiteraard praten we de hele avond Kampers. Deelnemers krijgen een korte uitleg over de schrijfwijze in het Kampers en proberen dan de juiste antwoorden te vinden op de vragen over Kamper liedjes; plekjes; gezegdes en woorden in het Kampers; namen van boektitels en vragen over de geschiedenis van Kampen. Er is muziek van Jac Ruiten en een verhalenverteller. Kortom het wordt een gezellige avond ter ere van ons mooie Kamper taaltien.

Want det mooie Kamper taaltien mag nooit verleuren gaon. Döörumme is zo’n aovend met mekare speulenderwies Kampers skrieven en praoten ätstikke goed. Deze pubquiz is een initiatief van de Bibliotheek Kampen, de Historische vereniging voor de ijsseldelta ‘Jan van Arkel’ en het Stadsarchief Kampen.

Praktische informatie:

– Woensdag 13 maart (vanaf 19.30 uur) .
– In de Johan van Mulkenzaal, 2e etage in de Stadskazerne
– Meld je aan voor 10 maart en doe mee!
– De kosten zijn slechts € 2 per persoon.

Opgeven kan via de website: www.bibliotheekkampen.nl