Valentijnsworkshop Zentangle

Geplaatst op 12 februari, 2019 om 9:45 | In de categorie:

Verras jouw Valentijn dit jaar met een originele liefdesverklaring die je zelf maakt bij de Valentijnsworkshop Zentangle op Valentijnsdag (donderdag 14 februari) bij kunstencentrum Quintus aan de Vloeddijk 38.

In deze creatieve workshop krijg je in korte tijd de fijne kneepjes van het Zentangle tekenen onder de knie. ‘Zen’ is een vorm van boeddhisme die de nadruk legt op concentratie-meditatie, ‘Tangle’ komt van ‘wirwar’ of ‘knoop’.

En dat is precies wat dit soort tekeningen laten zien; een wirwar van lijnen die soms ‘in de knoop’ lijken te zitten. Door de herhaling van eenvoudige lijnen en patronen heeft deze tekenvorm een meditatieve werking en creëer je ontspannen, abstracte kunst. Voor deze workshop hoef je niet te kunnen tekenen of heel creatief te zijn. Concentreer je op het tekenen van de afzonderlijke lijnen, die als vanzelf veranderen in decoratieve patronen.

De workshop is voor kinderen (vanaf 9 jaar), jongeren en volwassenen en kost €7,50 p.p. Info en/of inschrijven, kijk op www.quintuskampen.nl.