Leger des Heils Kampen viert 130-jarig bestaan

Geplaatst op 14 januari, 2019 om 2:03 | In de categorie:

Dit jaar bestaat het Leger des Heils in Kampen 130 jaar. Op 9 februari 1890 begon het Leger des Heils haar werk in Kampen aan de Boven Nieuwstraat.

Sinds die tijd zijn de werkzaamheden van het Leger des Heils enorm uitgebreid. Ter ere van dit 130-jarig jubileum wordt op zaterdag 26 januari een jubileumconcert gegeven in de Bazuinkerk. Het concert wordt verzorgd door de Amsterdam Staffband (ASB) van het Leger des Heils onder leiding van dirigent Olaf Ritman en het Hervormd Kerkkoor Kampen onder leiding van dirigent Harry Hamer.

De ASB bestaat uit muzikanten uit het hele land, die allemaal als heilssoldaat actief zijn in een lokaal Leger des Heils korps. Het repertoire van de ASB bevat een boodschap die gebaseerd is op het evangelie van Jezus en zijn liefde voor de wereld. Ook het Hervormd Kerkkoor Kampen stelt zich ten doel het evangelie zingend uit te dragen. Het koor bestaat uit 115 leden en verzorgt regelmatig concerten in Kampen en daarbuiten.

Het jubileumconcert begint om 19.30 uur (deuren open vanaf 19.00 uur) en de toegang is gratis.

Foto: Maarten Feenstra