Stichting Kamper Kogge zoekt nieuwe vrijwilligers

Geplaatst op 13 januari, 2019 om 8:41 | In de categorie:

Er wordt hard gewerkt aan het onderhoud van de Kamper Kogge in de Oude Buitenhaven. Elke donderdag is een grote groep vrijwilligers in de werkplaats en onder het winterkleed van de Kamper Kogge bezig de enige Nederlandse nagebouwde kogge zeewaardig te houden. Ook het komende seizoen zijn er al weer een aantal reizen in eigen land en over zee gepland.

De kogge is overal een grote publiekstrekker en vertegenwoordiger van Hanzestad Kampen.  De ruim zestig vrijwilligers onderverdeeld in de smederij, PR-werkgroep, onderhoudsgroep, expositie/verkoopgroep en bestuur doen hun best om de Koggewerf en de varende Kamper Kogge zo goed mogelijk te exploiteren. Dat lukt tot nu toe redelijk goed.

Maar de evenementen en rondleidingen nemen in aantal toe, vooral de reizen naar havens in binnen- en buitenland. Ook speelt een rol, dat veel oudere vrijwilligers niet meer op verre zeereizen als bemanningslid mee kunnen gaan.

De Stichting Kamper Kogge zoekt daarom nieuwe vrijwilligers. Er is een winterprogramma samengesteld met een aantal korte maritieme cursussen. Net als vorig winterseizoen zijn deze bedoeld voor de huidige vrijwilligers, maar dit jaar ook voor eventuele mensen die wellicht vrijwilliger willen worden.

De cursusavonden beginnen om 20.00 uur en vinden plaats op de Koggewerf. Dinsdag 22 januari: Levensreddend handelen. Dinsdag 5 februrari: Verhalenvertellers. Donderdag 14 februari: Navigatie.

Woensdag 27 februari en woensdag 6 maart: Voorbereiding vaarbewijs. Donderdag 14 maart: Bijscholing vrijwilligers en scholing nieuwe vrijwilligers. Donderdag 21 maart: Schiemannen ( werken met touw).

Aanmelden voor één of meer bijeenkomsten kan via kogge@kamperkogge.nl. Voor meer info kunt u terecht bij Reijer van ’t Hul (038) 331 36 43 of hulmulder@home.nl.