Kampenion derde bij IJsselcup

Geplaatst op 13 januari, 2019 om 3:28 | In de categorie:

Tafeltennisvereniging Kampenion heeft afgelopen vrijdag de derde prijs behaald bij de strijd om de IJsselcup. Dit toernooi werd georganiseerd door Tafeltennis Zwolle. Er deden zes verenigingen mee uit de nabijheid van de IJssel: Zwolle, Heino, De Brug (Apeldoorn), Swift (Deventer), DTV ’84 (Dalfsen) en Kampenion.

Elk team leverde acht spelers uit vier verschillende sterkteklassen en elke speler speelde vijf wedstrijden, tegen een tegenstander van elke club. Als het verschil in rating te groot was, kreeg de minst sterke speler een paar punten voorsprong zodat er veel spannende wedstrijden waren te zien.

Het evenement was een prima gelegenheid om ritme op te doen voor de competitie die zaterdag 26 januari van start gaat. Er waren veel complimenten voor de goede organisatie en Zwolle is van plan een jaarlijkse traditie van dit toernooi te maken.

Na een zeer lange avond met veel mooie wedstrijden ging de eerste prijs, een grote wisselbeker, naar DTV ’84. Tweede werd Heino en de derde prijs was voor Kampenion, dat na vier van de vijf ronden nog bovenaan stond. In de laatste ronde scoorde Kampenion te weinig en werd nog ingehaald door twee teams.

De meest succesvolle Kampenaar was Jan Ringenier met een score van 11 uit 15. Ook de andere Kampenionners, Thomas Niemeijer, Wim Tillema, Nick Kuipers, Hans de Vries, Djengis van Nek, Henny Boxman en Gerard Wessels boekten prima resultaten. Kampenion kijkt terug op een succesvol en zeer geslaagd toernooi.

Voor team 1 van Kampenion begint het seizoen zaterdag 26 januari met een thuiswedstrijd tegen Assen 2.

Kampenion heeft diverse trainingsgroepen. Van maandag- t/m donderdagavond wordt dagelijks training gegeven door goede en gedreven trainers. Een ieder krijgt training op haar / zijn niveau. Nieuwe jeugdleden kunnen terecht op de woensdagavond vanaf 18.30 uur en nieuwe seniorenleden op de maandagavond vanaf 19.30 uur.

Op de foto: een kijkje bij het toernooi in de zaal van Tafeltennis Zwolle, in het rood Jan Ringenier.

Foto: © G. Wessels