Expositie ‘Liefde voor Letters’

Geplaatst op 12 januari, 2019 om 4:30 | In de categorie:

In het depot van Stadsarchief Kampen liggen vele meters archiefstukken waarin de ontwikkeling van letters door de eeuwen heen, in handschrift en drukwerk, is te volgen. Daarom is er een nieuwe exposite georganiseerd waarin Liefde voor Letters centraal staat.

Dit wordt getoond aan de hand van de meest uiteenlopende Kamper archiefstukken uit de laatste 500 jaar. Naast de expositie worden er ook diverse activiteiten georganiseerd rondom letters in de breedste zin van het woord. Uiteraard komt ook het Kamper dialect ruimschoots aan bod met onder andere de verkiezing van het mooiste Kamper woord.

De expositie wordt op zaterdag 19 januari om 15.00 uur geopend in de Johan van Mulkenzaal in De Stadskazerne.