Conservering IJsselkogge gestart in Batavialand

Geplaatst op 11 januari, 2019 om 9:24 | In de categorie:

Op woensdag 9 januari bracht het college van Kampen een werkbezoek aan de IJsselkogge. Een laatste kans, want de komende jaren is de IJsselkogge vanwege het conserveringsproces niet meer te bezichtigen.

Voor Kampen is het behoud en de terugkeer van de IJsselkogge belangrijk. Nadat de conservering is afgerond komt de IJsselkogge weer naar Kampen. De komende jaren wordt onderzocht waar en hoe de IJsselkogge geƫxposeerd kan worden, zodat er tijdig een besluit kan worden genomen en de expositieruimte kan worden gerealiseerd.

Naar verwachting duurt de conservering zes jaar. Tot die tijd zet Kampen zich in om de aandacht voor de IJsselkogge vast te houden. In november vorig jaar presenteerde maritiem archeoloog Wouter Waldus zijn boek over de IJsselkogge.

In het najaar van 2019 wordt een expositie over de IJsselkogge georganiseerd door Stedelijk Museum Kampen, het Stadsarchief en de Koggewerf. Er is een website in ontwikkeling waarop de terugkeer van de IJsselkogge te volgen zal zijn.

Bron en foto: gemeente Kampen