Onderhoud groen Zalk overgedragen

Geplaatst op 27 november, 2018 om 10:16 | In de categorie:

Sinds 2016 onderhouden inwoners van Zalk de begraafplaats en het openbaar groen in het dorp. Hiervoor werd een proef van twee jaar met de gemeente afgesproken. De proef loopt bijna af en is geëvalueerd. De bewoners en de gemeente zijn tevreden en de afspraak is gemaakt dat het onderhoud door de bewoners voortgezet wordt.

Op woensdag 28 november wordt hiervoor een overeenkomst ondertekend. Wethouder Jan Peter van der Sluis en de heer Johan Boeve van de Stichting ‘An de Steege’ spreken hiermee af dat het onderhouden van de begraafplaats en het openbaar groen in Zalk van 1 januari 2019 – 1 januari 2024 voortgezet wordt door de bewoners.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Ik vind het geweldig om te zien, dat bewoners zich zo betrokken voelen bij hun eigen omgeving, dat ze de uitdaging aangegaan zijn om hier dan ook daadwerkelijk hun steentje aan bij te dragen. Dit heeft niet alleen de sociale cohesie in het dorp vergroot, het komt ook de kwaliteit van het openbaar groen ten goede. Ik ben dan ook trots op het feit dat de proef meer dan geslaagd is en dat we dat de komende jaren voort kunnen zetten.”