Wouter Berns: ‘De wereld is al gek genoeg’

Geplaatst op 26 november, 2018 om 10:04 | In de categorie:

Hij is al meer dan 25 jaar kunstschilder en al net zo lang verhalenschilder, of ‘story painter’. Wouter Berns (1970, Zevenaar) kwam in augustus 1988 naar Kampen om er te studeren aan de kunstacademie en ging nooit meer weg (behalve naar zijn huis in Frankrijk). Op donderdag 29 november neemt hij – op uitnodiging van de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder – belangstellenden mee naar een wereld vol verhalende verbeelding.

In de schilderijen van story painter Wouter Berns wordt de kijker op subtiele wijze meegenomen naar een soms onvoorstelbare, maar meestal niet onmogelijke wereld. De geschilderde waarheid ligt ergens in het midden. Zijn onderwerpen haalt hij overal vandaan: uit literatuur, mythologie, wereldreligies, muziek, film en de wereld om ons heen. Zijn nieuwsgierigheid naar mensen, hoe ze zich verhouden tot de wereld en tot elkaar, klinkt overal in zijn werk door.

 

Veel opdrachten
Door de manier waarop Berns zijn verhalen schildert, ontvangt hij veel opdrachten; een bedrijfsmissie, een portret of een herinnering verwerkt hij tot een karakteristiek, eigentijds schilderij. Hij exposeert sinds 1991 in galeries en musea door heel Nederland en ook in het buitenland. Hij wisselt wonen en werken in Kampen af met werken en wonen in Noord-Frankrijk. Zijn adagium is ‘de wereld is al gek genoeg, je hoeft het alleen nog maar te schilderen.’

 

Donderdag 29 november neemt Wouter een ieder die dat wil in Levensbron (onderkomen van de VvV) mee naar een wereld vol verhalende verbeelding. Hij vertelt over zijn leven en geeft inzicht in zijn werkwijze als kunstenaar, waarbij het accent ligt op de inhoudelijke kant van het creatieve proces.

Levensbron, Vloeddijk 62, donderdag 29 november 2018, vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis. Er wordt alleen 1 euro voor koffie of thee gevraagd.

 

Bron foto en tekst: Alex de Jong/Attest Communicatie