Knappe overwinning Kampenion

Geplaatst op 25 november, 2018 om 10:19 | In de categorie:

Na een gelijkspel vorige week wisten de tafeltennissers van Kampenion afgelopen zaterdag een overwinning binnen te slepen. Niettemin nadert het einde van hun verblijf in de 2e divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie. Het is vrijwel zeker dat HTC 1 (6e) en Kampenion 1 (5e) degraderen.Kampenion speelde thuis tegen BIT.NL 1 dat een plaats hoger staat. De zaal van Kampenion was goed gevuld en het publiek kon genieten van prachtig tafeltennis. Julian Plette won heel knap zijn drie partijen, Ton Ringenier won er twee en Gert-Jan de Lange een. Met aan het eind van de lange middag een stand van 6 – 4 op het scorebord konden de thuisclub en hun aanhang tevreden zijn. Kampenion blijft daarmee op de 5e plaats. Komende zaterdag speelt Kampenion de laatste wedstrijd van het seizoen, in Lochem tegen De Toekomst 1.

 

Een speciale vermelding verdient ook het tweede team van Kampenion. Dat won vrijdagavond met 8 – 2 van De Brug 2 en behaalde daarmee het kampioenschap in poule B van de Hoofdklasse. Dit betekent promotie naar de landelijke competitie. Felicitaties voor Robin Lieftink, Ivan Hollander, Thomas Niemeijer en Jordy ten Have. Daarmee heeft Kampenion volgend seizoen twee teams in de landelijke competitie, een unieke prestatie.

 

Het eerste jeugdteam dat uitkomt in Landelijk C, speelde thuis tegen De Treffers ’70 2 uit Klazienaveen. Het was jammer dat de tegenstander geen compleet team meebracht. Dat leverde de enige drie punten op voor de Kamper boys want Jomar Schilder, Bert Beks en Jarno van den Heuvel wonnen geen van hun partijen. De tegenstander speelde met twee talentjes van 10 en 12 jaren jong. Het was leuk om te zien hoe gevarieerd de gasten al stonden te serveren en te spelen. Daar kon Jong Kampenion, toch flink wat ouder, niet tegenop. Met 3 – 7 staan zij nu onderaan in de play-offs, maar dat heeft verder geen consequenties.

Aanstaande zaterdag speelt Jong Kampenion weer thuis, tegen Blauw-Wit uit Almelo. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: De Maten 6. Ook de jeugdteams 2 en 4 spelen dan een thuiswedstrijd.

Op de foto: Julian Plette en Gert-Jan de Lange rechts
Foto: © G. Wessels