Tentoonstelling Onze Teun in Museum Huys der Kunsten

Geplaatst op 8 november, 2018 om 10:00 | In de categorie: ,

Kunstenaarskoppel Gera Baas en Timon Schellingerhout bouwen een tentoonstelling rond hun bijna vierjarige zoon Teun. De interactie met hun opgroeiende kind is zeker van invloed geweest op het maken van hun kunst. Samen knutselen of kijken bood onverwachte nieuwe perspectieven voor inspiratie. Kunstenaar zijn wordt als eenzaam beroep gezien. Alleen in het atelier aan een object werken dat naarmate het zich laat vormen ook steeds verandert. Maar dat is dan voornamelijk vanuit de eigen belevingswereld van de kunstenaar. Bij Baas en Schellingerhout is de invloed van kleine Teun groots aanwezig. Niet alleen als passieve, maar ook als actieve bron van inspiratie. Niet alleen de gevoelens van ouders voor hun kind, ook het samen kijken en samen doen.

Gera Baas is autonoom kunstenaar en kunstdocent in Kampen, waar zij regelmatig schilderijen in de regio exposeert. De animatiefilms waar ze bijdragen aan levert worden landelijk gewaardeerd en getoond op filmfestivals.

Timon Schellingerhout is letterlijk een bekend gezicht. Deze Tijl Uilenspiegel van Kampen (kunsttijdschrift @ramp, ateliervoorziening STAKK) is een veelvoorkomend personage in de stripboeken van illustrator Roy Bergsma. Naast zijn werk als autonoom kunstenaar is hij actief in het culturele leven in Kampen, waar hij zich sterk maakt voor de emancipatie van de kunstenaar. Zijn gelaagde installaties zijn op het eerste gezicht grappig, maar blijken veel indringender en stellen vaak over het hoofd geziene maatschappelijke misstanden aan de kaak.

De tentoonstelling Onze Teun is te zien van 16 november 2018 tot en met 9 februari 2019. De opening door Nieke Jansen, fractievoorzitter van Groenlinks, vindt plaats op zaterdag 17 november om 15.00 uur in Museum Huys der Kunsten, Voorstraat 20 Kampen. Na vrije entree te bezichtigen op vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. www.huysderkunsten.nl