Escapeschip Jannes van Campen

Geplaatst op 31 oktober, 2018 om 9:25 | In de categorie:

Wie een enorme fan is van escaperooms kan vanaf 1 november Escapeschip Kampen spelen.

Even bizar als mysterieus; zeilschip Jannes van Campen blijft deze winter noodgedwongen aan de kade wegens een opmerkelijke sabotage. Bij aankomst van onze verslaggever loopt een zichtbaar geïrriteerde en onrustige kapitein over zijn schip. “Het is niet voor te stellen wat je hier binnen aantreft.” begint eigenaar en kapitein Hans Hulsebos. “Op het eerste gezicht leek er niet veel aan de hand, al viel direct op dat het stuurwiel van zijn plaats was weggerukt. Bij een verdere inspectie bleek er veel meer aan de hand”, hij schudt zijn hoofd. “Het komt er op neer dat het hele schip overhoop gehaald is en we weten eigenlijk niet waar we moeten beginnen met deze puinzooi.” Na een korte rondleiding door het schip kijken we elkaar vol verbazing aan en zijn ook wij verbijsterd. Het stuurwiel is uiteindelijk niet verdwenen maar in het schip elders aan de wand bevestigd, er zijn ruimtes toegevoegd en het is onduidelijk hoe het stuurwiel is los te krijgen. Er zijn aanwijzingen en aanknopingspunten maar enige logica lijkt daarin vooralsnog te ontbreken. “Persoonlijk denk ik dat je hier enig inzicht voor moet hebben en dat je als een team moet werken” gaat Hulsebos verder.

 

Wanneer we vragen naar wie dit op zijn geweten zou kunnen hebben blijft het even stil. “Het lijkt erop dat iemand ons uit wil dagen, al zie ik geen enkele reden waarom dat leuk zou zijn”. Een zieke grap dan? “Ik weet het niet en eerlijk gezegd maakt me dat op dit moment niet zoveel uit. Het stuurwiel moet terug! In het voorjaar begint ons zeilseizoen weer en dan willen we voor onze gasten klaar kunnen staan”. Op dit moment wordt er volop onderzoek gedaan naar het voorval en men verwacht dat dit tot 1 november zal gaan duren. “Daarna kunnen we alle hulp gebruiken om dit mysterie te ontrafelen en te zorgen dat het stuurwiel terugkomt op de plek waar deze hoort.” besluit Hulsebos.

 

Reserveren kan via www.escapeschipkampen.nl, 4-8 personen per spel. Prijs: € 115,- per groep/spel.

Foto: Escapeschip Kampen