Week van Toegankelijkheid in Kampen

Geplaatst op 29 september, 2018 om 1:05 | In de categorie:

Dit jaar is het thema van de Week van de Toegankelijkheid van 1 t/m 6 oktober ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt!’Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije tijd vul je zelf in, je doet de dingen die je zelf wilt doen. Mensen met uiteenlopende beperkingen lopen helaas nog steeds tegen belemmeringen aan als ze net als iedereen hun vrije tijd naar
eigen keuze willen invullen. Dit heeft te maken met de ontoegankelijkheid van onder andere winkels, musea, cafés, sportclubs. Óók gemeente Kampen doet mee met de Week van de Toegankelijkheid. Hiervoor is één dag, zaterdag 6 oktober, gekozen om aandacht te vragen voor een toegankelijke en inclusieve Kampen. De dag zal door wethouder Van der Sloot om 10.00uur worden afgetrapt in de Stadskazerne (Oudestraat 216) Voor de invulling van deze dag hebben ervaringsdeskundigen van het cluster Mensen Met een Beperking met medewerking van lokale ondernemers, Tourist
Info en de gemeente de “Ambachtelijke route” in een speciaal jasje gestoken. Onder begeleiding van een stadsgids worden mensen meegenomen langs ondernemers die hen graag willen laten kennismaken met hun producten en ambachten. Van proeverijtjes, kleine demonstraties van het ambacht tot vrijkaartjes voor het stadsmuseum.

Aanmelden voor de wandeling onder begeleiding van een stadsgids kan via clustermmbkampen@gmail.com. De wandelingen starten om 10.30 uur en  13.30 uur. Let op! De aanmelding wordt op volgorde binnenkomst afgehandeld en vol is vol.

Daarnaast is het mogelijk om de route op eigen gelegenheid te volgen zonder de kleine demonstraties en proeverijtjes. De papieren route verkrijgen in de Stadskazerne.