Nieuwe jeugdburgemeester Kampen vol ideeën

Geplaatst op 25 september, 2018 om 10:09 | In de categorie:

Jeugdburgemeester, Fiene d’ Alfonso heeft het stokje over aan de nieuwe jeugdburgemeester, Rosalijn van Zijtveld. Rosalijn legde gisteren de eed voor jeugdburgemeester af en neem de speciaal gemaakte ambtsketen in ontvangst. Haar ambtstermijn duurt één schooljaar. 

Kampen ziet de rol van de jeugdburgemeester vooral als een schakel tussen jongeren en de politiek. ,,Het bespreekbaar maken van de politiek en de rol van de gemeente in de samenleving onder jongeren is belangrijk’’, aldus burgemeester Koelewijn. Hier zal Rosalijn van Zijtveld zich ook het komende schooljaar voor inzetten.

De nieuwe jeugdburgemeester zal een rol vervullen bij officiële aangelegenheden als de intocht van sinterklaas, dodenherdenking en bevrijdingsdag. Maar ook scholenbezoeken en eigen initiatieven horen daarbij. Rosalijn van Zijtveld zit vol ideeën hoe zij thema’s als eenzaamheid en participatie wil aanpakken. Samen met de gemeente en burgemeester Koelewijn kijkt zij hoe deze ideeën uitgevoerd kunnen worden.

Begin 2017 startte Fiene ‘d Alfonso als eerste jeugdburgemeester in Kampen. Samen met de burgemeester is Fiene bij diverse aangelegenheden aanwezig geweest en speelde ze als jeugdburgemeester een rol in de verbinding tussen politiek en jongeren in Kampen.

 

Foto: Gemeente Kampen