Lezing Macht en tegenmacht

Geplaatst op 14 september, 2018 om 3:22 | In de categorie:

CultuurZIEN organiseert op 20 oktober een historisch café met als thema ”Macht en tegenmacht”. Spreker Carin Koopman, directeur/coördinator van cultuurZIEN, gaat in op de cultuurhistorische context van de decoraties aan en in het Oude Raadhuis van Kampen.

Rond 1350 bouwde het stadsbestuur van Kampen een Raadhuis. In 1543 brandde dit raadhuis af, waarna herbouw volgde in moderne renaissancestijl. Het Raadhuis van Kampen kenmerkt zich door een rijk decoratieschema aan binnenzijde en buitenkant, waarin eeuwenoude ideeën over rechtvaardig bestuur tot uitdrukking komen.  Voor de goede verstaander kan ”De Opstand” niet zo’n grote verrassing zijn geweest. Hoe legden stadsbestuurders uit de 16e eeuw deze boodschap uit en wat is de betekenis van dit decoratieschema voor bestuurders van nu?

Praktische informatie

  • Datum: 20 oktober. De lezing begint om 14.00 uur
  • Locatie: Huis ” ‘t Brieschend Peerd”, Buitennieuwstraat 17 in Kampen.
  • De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p.
  • Graag vooraf aanmelden voor deelname via kunst@cultuurzien.nl of per tel. 038 331 10 24.

Bron foto: CultuurZIEN