Voorleesactie thema Energie

Geplaatst op 11 september, 2018 om 10:55 | In de categorie:

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, lokale energie initiatieven, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs uit Kampen. 

De studenten van Duurzame PABO hebben speciaal hiervoor het boek ‘De kracht van nieuwe Energie’ geschreven. De organisatie is nog op zoek naar voorlezers. Deze kunnen zich melden bij Natuur en Milieu Overijssel. Voorlezers worden gekoppeld aan een school, ze krijgen het voorleesboek thuisgestuurd en een handleiding vol praktische tips. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden.

 

Het verhaal biedt aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over energietransitie. Zo leren de kinderen alles over nieuwe energie. Aanmelden kan via www.nmeoverijssel.nl/voorleesactie.  Lezers krijgen een handleiding vol praktische tips om na afloop met de leerlingen in gesprek te gaan over energie. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden via deze website.

Nieuwe Energie Overijssel

De voorleesactie is onderdeel van het programma Nieuwe Energie Overijssel. Dit programma heeft 20% duurzame energie in 2023 als doelstelling. Deze energie is afkomstig uit natuurlijke bronnen: biomassa, zon, aardwarmte en wind. Zo worden we minder afhankelijk van fossiele energie (olie en aardgas). Energiebesparing is een tweede kernpunt van het programma. De acht kernpartners van Nieuwe Energie Overijssel willen ook graag kinderen en jongeren betrekken bij het programma. Daarom organiseren zij de voorleesactie voor het basisonderwijs.

 

Meer informatie
Voor vragen:  Natuur en Milieu Overijssel via 038-4250960 of info@natuurenmilieuoverijssel.nl.