Historisch Café over Kampen in Europa

Geplaatst op 7 september, 2018 om 10:29 | In de categorie:

CultuurZIEN organiseert op zaterdagmiddag 15 september een historisch café in ‘t Brieschend Peerd aan de Buitennieuwstraat 17.

Tijdens een historisch café wordt verslag gedaan van lopend onderzoek naar de geschiedenis van Kampen. Inbreng van deelnemers wordt daarbij zeer op prijs gesteld. Voor 15 september is gekozen voor het onderwerp ‘Kampen in Europa’.  Wat heeft de stad tijdens haar belangrijkste handelsperiode bijgedragen aan Europa? Centraal staan drie bekende Kamper namen: klokgieter Geert van Wou, het handelshuis van de familie Kuinretorff en winterschilder Hendrick Avercamp. Het historisch café op 15 september is de laatste activiteit van ‘Doorzomeren met cultuurZIEN 2018’.

De kosten bedragen € 7, 50 p.p. (leden Nutsdepartement 10% korting). Graag vooraf aanmelden voor deelname via kunst@cultuurZIEN.nl of bel met (038)33110 24.

Kijk voor meer informatie op cultuurzien.nl of tbrieschendpeerd.nl

Foto: cultuurZIEN/Hendrick Avercamp?