Stand van zaken parkeergarage Buitenhaven

Geplaatst op 8 augustus, 2018 om 9:25 | In de categorie:

De werkzaamheden aan de parkeergarage verlopen nog steeds volgens planning. De bouwwerkzaamheden liggen nu tijdelijk stil vanwege de bouwvak. Wel zijn er gedurende twee weken van de vakantie enkele mensen op de bouw aanwezig die alvast voorbereidingen treffen voor de werkzaamheden die direct na de vakantie starten.

Zodra het werk op 27 augustus weer start gaat de Noordweg tijdelijk weer dicht. De Beatrixstraat blijft tijdens de vakantie eenrichtingsverkeer.

Op 27 augustus gaat de aannemer verder met de bouw. Het eerste dat hij dan doet, is de prefab betonelementen plaatsen. Daarmee krijgt de half verdiepte parkeerkelder een dak. De kelder en het dak bieden straks plaats voor het parkeren van de auto’s. Verder start het metselwerk. Het plaatsen van de prefab betonelementen en het metselwerk duurt tot ongeveer 2 maanden.

 

De bouwfases daarna zijn:

Afbouw bestaande uit: het aanbrengen luifels, balustraden en technische installaties.

 

Inrichting openbare ruimte rondom de garage bestaande uit:

Herinrichting De Hagen en kruising De Hagen/Noordweg

Herinrichting deel Christinastraat;

Herinrichting deel Noordweg;

Herinrichting deel Oranjesingel.

Herinrichting omgeving en straten

 

Tijdens de herinrichting van de straten gelden er tijdelijke verkeersmaatregelen. Op dit moment werkt de aannemer deze maatregelen uit en direct na de zomer organiseren de aannemer en gemeente een inloopmoment waar omwonenden kennis kunnen nemen van de maatregelen en eventuele verbetertips kwijt kunnen. Omwonenden zijn hier inmiddels over geïnformeerd. De inrichting van de openbare ruimte gaat in stappen en start eind augustus. Het duurt tot eind november.

Op dit moment is de opleverdatum van de garage en de bijbehorende openbare ruimte gepland op 14 december van dit jaar. Wethouder Geert Meijering: ‘Na alle problemen die er rondom de bouw van de garage zijn geweest, vordert de bouw nu gelukkig gestaag. Dat is mede te danken aan het geduld en begrip van de omwonenden. We hopen dat ook de laatste maanden van de bouw met zo min mogelijk overlast gepaard gaat.’