Quintus Kunstmiddag

Geplaatst op 6 augustus, 2018 om 5:00 | In de categorie:

Quintus organiseert op zaterdag 8 september de eerste maandelijkse Kunstmiddag van het nieuwe cursusseizoen. Op het programma staan vier workshops: Zet je brein in beweging, Creative Bookmaking, oud papier in een fantastisch jasje, Grenzeloos Handletteren en Bezing de stad in een chanson.

De muziekworkshop ‘Zet je brein in beweging’ (14.00-15.00 uur) is gebaseerd op de vrolijke RGM-methode van de Amerikaanse jazzdrummer Ronnie Gardiner. De oefeningen op muziek verbeteren de denksnelheid, geheugen, concentratievermogen, energie en spierkracht. Bij Creative Bookmaking (14.00-16.00 uur) maken deelnemers van oud papier een nieuw, eigen gebonden boekje die ze kunnen vullen met fantasierijke voorstellingen. Grenzeloos is het thema van de quote die bij de workshop Handletteren (14.00-15.30 uur) op landkaartpapier verwerkt worden tot een eigen kunstwerk. Tot slot draait de workshop ‘Bezing je stad in een chanson’ (14.00-15.30 uur) om een denkbeeldige rondleiding door de stad in muziek.

Kosten voor deelname aan de workshops tijdens Kunstmiddagen – elke tweede zaterdag van de maand – zijn altijd €7,50 p.p. Bij enkele workshops betalen deelnemers €2,50 materiaalkosten. Inschrijven kan via www.quintuskampen.nl of men kan zich voor aanvang even aanmelden bij de infobalie en vragen of er nog plek is.

 

Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie aan de Vloeddijk 38 is telefonisch bereikbaar via 038-
3371200.