Verhalen over het Wolfsenhuys

Geplaatst op 12 juli, 2018 om 6:52 | In de categorie:

Carin Koopman van cultuurZIEN vertelt op zaterdagmiddag 21 juli over de meest recente resultaten van het onderzoek naar Oudestraat 56/Burgwalstraat 6.

Oudestraat 56 was gedurende de 16e eeuw lang in handen van familie de Wolffs en werd naar hen het Wolfsenhuys genoemd. Leden van de familie De Wolffs waren ook verantwoordelijk voor de bouw van het fraaie pandje Burgwalstraat 6 in 1530. De geschiedenis van het erf Oudestraat 56 gaat nog verder terug in de tijd; de eerste bewonersnaam dateert van 1440. Naast de bewonersgeschiedenis wordt op 21 juli ook ingegaan op de situering van het pand in de toenmalige stad en het waarschijnlijke gebruik van het erf. Kijk voor meer informatie op cultuurzien.nl of tbrieschendpeerd.nl

De lezing start om 14.00 uur in huis ‘ ‘t Brieschend Peerd’, Buitennieuwstraat 17. De kosten bedragen € 7, 50 p.p. (leden Nutsdepartement 10% korting). Graag vooraf aanmelden voor deelname via kunst@cultuurZIEN.nl of bel met (038)331 10 24.