NIeuwe aflevering videoserie Gebint over Burgwalstraat 6

Geplaatst op 5 juli, 2018 om 2:45 | In de categorie:

Aan de Burgwalstraat in Kampen staat een van de mooiste monumenten van de stad. Burgwalstraat  6, volgens de gevelsteen uit 1530, is al langere tijd eigendom van Vereniging Hendrick de Keijser.

 

Sinds onderzoek en restauratie in 1976 is meer archiefinformat ie o ntsloten. Reden voor cultuurZIEN om opnieuw onderzoek te doen naar de gecompliceerde bewoners- en bouwgeschiedenis van het pand. Dit leverde namen op van een reeks bijzondere eigenaren en de – hoogst waarschijnlijke – opdrachtgevers voor de bouw. In een nieuwe aflevering van de serie ”Gebint” wordt ingezoomd op    de eigenaar/bewoners van Burgwalstraat 6, tussen 1508 en 1778. De Gebint-aflevering over Burgwalstraat 6 is te bekijken via: https://youtu.be/PIlW7xWJ6jk