Kamper klokkenwandeling

Geplaatst op 5 juli, 2018 om 2:43 | In de categorie:

CultuurZIEN organiseert op vrijdag 6 juli om 10.30 uur de Kamper klokkenwandeling.

Vanaf 1480 was bijna twee eeuwen lang een klokgieterij binnen de muren van Kampen gevestigd. Voor een stad was het een prestigekwestie om een eigen gieterij binnen de muren te hebben. De stadswandeling gaat langs verschillende locaties waar klokgieters in Kampen werkten en woonden. Ook komt de ontwikkeling in het klokgietersvak tussen ca. 1480 en ca. 1680 aan bod. Informatie over Kamper klokgieters is ook te vinden op: www.geertvanwou. http://www.geertvanwou.nl/

 

Startpunt is het Muntplein en de deelnamekosten bedragen € 7 , 50 p.p. (leden van het Nutsdepartement krijgen 10% korting). De wandeling duurt ca. 1,5 uur.  Vooraf aanmelden is niet nodig, tenzij u met een groep komt ( kunst@cultuurZIEN.nl of bel met (038)331 10 24) In de namiddag kan vanaf 15.00 uur in het Hof van Breda aan de Marktsteeg geluisterd worden naar de beiaardcontest va de Nederlandse Klokkenspel Vereniging (NKV).