Tweeling De Munnik neemt afscheid van Go Ahead

Geplaatst op 3 juni, 2018 om 9:24 | In de categorie:

Een markante tweeling van inmiddels 74 jaar oud en die al sinds 1 augustus 1960 spelend lid is van Go-Ahead Kampen, heeft na bijna 58 actieve voetbaljaren de voetbalschoenen in de wilgen gehangen.

 

Een uniek feit. Misschien wel een wereldprimeur! Frits en Gerrit de Munnik. Geboren in de oorlog en opgegroeid in de tijd van de wederopbouw. Twee broers met een speciale band, die hun leven lang al vrienden zijn, die sinds hun jeugd samen op trekken, veel kattenkwaad uithaalden en halen en altijd voor elkaar opkomen. Zo wordt dat nog steeds gevoeld. Frits en Gerrit hebben een speciale band. In en buiten het veld voelen ze elkaar haarfijn aan. Bij wedstrijden wisten ze elkaar, ook al ging het de laatste tijd wel een tandje langzamer, nog steeds moeiteloos te vinden. Binnen onze vereniging zijn zij een voorbeeld: sportief (naast het voetbal ook één keer in de week 10 km hardlopen), gedreven en altijd bereid om wat te doen: als voetballer, scheids- of grensrechter. Maar zij vonden het na bijna 58 jaar nu toch tijd om op 74-jarige (!) leeftijd de voetbalschoenen in de wilgen te hangen. Zaterdag 26 mei jl. is hieraan voor de wedstrijd van het eerste elftal van Go-Ahead tegen Flevo Boys kort aandacht gegeven door de voorzitter.

 

Foto: Jan Buitenhuis