Ventura speelt voor kinderziekenhuis

Geplaatst op 25 mei, 2018 om 9:55 | In de categorie:

De theaterklas van Ventura speelt op 6 juni wederom op een wel heel speciale locatie. Zij zijn dan uitgenodigd om hun theatervoorstelling ‘Feest’ voor een tweede keer op te voeren in het Wilhemina Kinderziekenhuis in Utrecht. Hun publiek: kinderen en hun ouders/verzorgers die op dat moment verblijven in het ziekenhuis.

 

De kinderen van Ventura’s theaterklas zijn allemaal  in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar. Het is voor de cast een zeer speciale ervaring om voor leeftijdsgenootjes te spelen. Ze zijn zich ervan bewust van dat hun publiek even oud is maar wel ziek. Ze verblijven tenslotte niet voor niets in het Kinderziekenhuis. Dat gegeven maakt het optreden heel bijzonder en mooi tegelijk.

 

Het eerste optreden, op woensdag 15 mei was al een waar ‘Feest’ en werd zeer goed ontvangen en gewaardeerd door én het publiek en het ziekenhuis. De voorstelling is door de spelers zelf bedachte.   Volgens docent en regisseur Karin Potgieter heeft de Theaterklas van Ventura nog nooit eerder zo’n bijzonder optreden gehad, waarbij de spelers maar één doel voor ogen hadden;

‘De kinderen even laten vergeten dat ze ziek zijn’. 

 

De voorstelling ‘Feest’ is dichter bij huis ook nog te zien op en wel op 29 juni bij Kinderopvang Ienieminie in IJsselmuiden. De aanvangstijden zijn 16:15 uur en 17:00 uur.