Leerlingen OBS Villa Nova exposeren gedichten

Geplaatst op 25 mei, 2018 om 10:12 | In de categorie:

Kinderen uit groep 6, 7 en 8 van OBS Villa Nova schrijven gedichten. En niet zomaar gedichten: prachtige gedichten over het thema ‘Water’, waar zij onlangs over werkten. Compleet met illustraties en keurig ingelijst. Al die gedichten hangen vanaf 4 juni in de expositieruimte in de Stadskazerne.

De opening wordt rond 13.00 uur officieel en feestelijk geopend. Zo zal een van de leerlingen van Villa Nova zijn/haar eigen gedicht voordragen. Villa Nova werkt samen met de Bibliotheek aan leesbevordering. Al enige tijd werken zij samen onder de noemer de Bibliotheek op school. Leesconsulente Ellen Buitenhuis onderhoudt nauw contact met de leescoördinator en leerkrachten op school. Zo kwam het dat juf Saskia de prachtige gedichten kwam laten lezen. Ook Ellen werd enthousiast en stelde voor om te onderzoeken of het mogelijk was de gedichten te exposeren in de bibliotheek. ,,Op Villa Nova werken ze volgens de principes van ontdekkend leren. Kinderen zijn medeverantwoordelijk voor hun eigen leerproces. Op die manier past het inrichten van een echte expositie helemaal bij Villa Nova.”

 

En zo gebeurde het. Kinderen produceerden gedichten, spraken met elkaar over de gedichten en her en der werd nog wat herschreven.  Met elkaar dachten ze na over hoe de expositie, en de opening, eruit moest komen te zien. Leerlingen nodigden Prinses Laurentien uit om een prominente rol in te nemen tijdens de opening. Ook hebben zij het jeugdjournaal aangeschreven om bij de opening aanwezig te zijn. Of zij er ook echt zullen zijn is op dit moment nog onbekend.

 

De expositie is te zien van 4 juni t/m 9 juli 2018 in de Stadskazerne.