Afvalvoorziening en omgeving bij Wortmanflat 1 en 2 flink opgeknapt

Geplaatst op 25 mei, 2018 om 10:01 | In de categorie:

De gemeente Kampen heeft de afgelopen maanden de afvalvoorzieningen, beplanting en het straatwerk bij Wortmanflat 1 en 2 een flinke opknapbeurt gegeven.

 

De omgeving bij de flats ziet er hierdoor een stuk netter uit. Aan de bewoners vraagt de gemeente om samen met haar de omgeving schoon en netjes te houden, met als slogan: Samen houden we de Wortman schoon!

Al jaren wordt geklaagd over afvaldumpingen bij de flats. De gemeente heeft overleg gevoerd met bewoners en verhuurder deltaWonen. In juli vorig jaar en januari dit jaar zijn bewoners gevraagd om mee te denken over oplossingen voor het afvalprobleem. De ideeën van de bewoners zijn verwerkt in het definitieve ontwerp. In maart is begonnen om dat plan uit te voeren.

De twee ondergrondse restafvalcontainers bij de flats zijn een eindje verderop naast elkaar geplaatst, ver van de voorzieningen voor de grondstoffen oud papier en plastic, metaal en drankenkartons (pmd). Hierdoor is er meer ruimte voor fietsen bij beide flats gekomen. Daarnaast is er een nieuwe stoep langs flat 1 aangelegd en zijn gaten in het wegdek en de parkeerplaatsen opgevuld. De beplanting aan de waterkant is helemaal vervangen. Hierdoor is het beter te onderhouden.

Om mensen te helpen bij het scheiden van hun afval zijn medewerkers van de gemeente bij een groot aantal bewoners deur aan deur langs gegaan om uitleg te geven en een folder uit te delen. Ook zijn informatieposters opgehangen in alle Wortmanflats, waarop duidelijk aangegeven staat wat waar bij moet en waar mensen met bijvoorbeeld grof vuil en oude elektrische apparaten terecht kunnen. In het deel voor pmd is een bord opgehangen waarop staat wat er wel en niet bij pmd hoort. Papier en karton kunnen in de oudpapiercontainers en restafval moet in de ondergrondse container met gebruik van de afvalpas. Daarnaast is het belangrijk dat bewoners hun fiets stallen op de daarvoor bedoelde plekken. Daarvoor zijn nieuwe fietsvakken aangelegd. Op verzoek van de gemeente gaat deltaWonen kijken naar betere fietsenrekken.

Wethouder Marieke Spijkerman: “Informeren over hoe we omgaan met het afval in onze gemeente blijft continu aandacht vragen. Als gemeente hebben we onze verantwoordelijkheid genomen. Wij dagen nu de bewoners uit die ook te nemen.

Uit reacties van bewoners heeft de gemeente vernomen dat veel bewoners aan de Wortmanstraat blij zijn met de plek waar ze wonen, afgezien van de troep die er soms ligt. Met deze opknapbeurt wil de gemeente bewoners de kans geven letterlijk met een schone lei te beginnen.