Koninklijke onderscheiding voor molenaar Poot

Geplaatst op 15 mei, 2018 om 2:34 | In de categorie:

Burgemeester Koelewijn reikte afgelopen zaterdag een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer J. Poot. De heer Poot werd tijdens de Landelijke Molendag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In 1983 trad de heer Poot aan als vrijwillig molenaar op molen d’ Olde Zwarver in Kampen. Vanaf dat moment was Kampen een gepassioneerd en zeer kundig molenaar rijker. In de loop van de jaren is de heer Poot zich blijven ontwikkelen en heeft hij als gecertificeerd AKG–molenaar grote inzet getoond. Naast zijn werkzaamheden in en op de molen en in de molenwinkel heeft de heer Poot zich acht jaar ingezet als bestuurder voor de Stichting Overijsselse Molen (SOM). Hij heeft zich op deze manier bestuurlijk ingezet voor de molens in de provincie Overijssel. Ook het Gilde van Vrijwillige Molenaars heeft mogen profiteren van de inzet van de heer Poot. Zo was hij van 2002 tot en met 2012 voorzitter van de afdeling Overijssel van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Hij heeft zich hiermee ingezet voor de opleiding die het doel heeft om monumentale wind- en watermolens draaiende te houden. Als redacteur/schrijver van het kwartaalblad ‘Wiek en Rad’ informeert de heer Poot lezers over ontwikkelingen over instandhouding, herstel en daadwerkelijk gebruik van de Overijsselse molens.

Ook op andere fronten heeft de heer Poot zich verdienstelijk gemaakt. Zo was hij acht jaar lang zeer actief voor de 16+ jeugdvereniging ‘Onderzoekt de Schriften’ binnen de gereformeerde gemeente, beheert hij de website van volkstuinvereniging ‘Onze Tuin’ en is hij elf jaar politiek verdienstelijk geweest voor de SGP.