Toeristenbord langs N50

Geplaatst op 13 mei, 2018 om 10:02 | In de categorie:

GBK heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. GBK wil dat er een toeristisch bord langs de N50 waarop Kampen zich kan presenteren. De bedoeling is om op deze manier nog meer toeristen de stad “in te lokken”. Een bord zoals op het industrieterrein De Munt in de Noordoostpolder, langs de A6.

‘Elke, zichzelf respecterende, grote stad in Europa heeft zo’n bord. Maar niet in Nederland. Want Rijkswaterstaat gaat over de bermen. Er zijn wel toeristische borden, maar dan alleen voor de streken in Nederland zoals de Veluwe of de Zaanstreek. In het buitenland is het heel gewoon. Daar presenteren veel steden zich langs de snelwegen met een groot bruin toeristisch bord. Als je dan tijdens Sail Kampen 2018 alleen een klein geel bordje langs de N50 ziet staan met het opschrift: “Evenement Kampen” dan vindt GBK dat een gemiste kans’, aldus een woordvoerder van de partij. Er reizen vele Duitsers langs de N50 richting Friesland. Naar een vakantiepark of hun tweede huisje. Potentiële gasten voor de stad. Daarom wil GBK dat er langs de N50 een permanent groot bord wordt geplaatst waarop de stad zich kan  presenteren. Waar evenementen kunnen worden aangekondigd: Sail Kampen, Full Color Festival, Kadefestivals en meer.

 

GBK wil dat tijdens de (meerdaagse) evenementen grote ledschermen bij alle invalswegen van Kampen worden geplaatst waarop het meest actuele programma wordt vermeld.