Quintusensembles winnen JMCO-finale

Geplaatst op 27 april, 2018 om 8:28 | In de categorie:

Maar liefst twee ensembles van de Quintus Jong Talentklas hebben afgelopen weekend een eerste prijs in de wacht gesleept tijdens de finale van het JMCO (Jeugd Muziek Concours Oost) in Almelo. In categorie 1 (t/m 12 jaar) won trio Qurlitt met leerlingen Lien Stam, Emma-Sophie van Persie en Job Bart. Trio Q-uasi – met Suzanna Broekhuizen, Nynke Fahner en David Zielman – stak met kop en schouders uit boven de andere deelnemers in categorie 2 (12 t/m 20 jaar).

 

Zomerse temperaturen afgelopen zaterdag, ook in Almelo. Maar de docenten en jong talenten van Quintus kregen er weinig van mee. Jong Talentklascoach Hetty Floors: “Ja, het was eerst even slikken dat we op zo’n warme dag de hele dag binnen zouden zitten, maar de leerzame inhoud van de dag maakte dit ruimschoots goed! Het trio Sciolto met Quintus-collega Bas Egberts verzorgde workshops, een masterclass en een kort concertje. Het niveau van de drie Quintusensembles was door de extra lessen afgelopen week en de inbreng van Sciolto hoorbaar verbeterd. Ook wat betreft aangeven en samenspel durfden de spelers meer te laten zien.”

 

‘How to play Swing’

In categorie 1 namen twee Quintusensembles het tegen elkaar op. Hetty Floors: ‘Trio Qurlitt won, ze speelde zeer verfijnd met een spannende opbouw.  Ook het pianotrio El Soly speelde heel mooi.  In categorie 2 speelden een duo (accordeon en klarinet), een viool-ensemble met 7 violisten en het Quintustrio Q-uasi. Uit het commentaar van de jury was op te maken dat Q-uasi er met kop en schouders bovenuit stak. Het serieuze stuk van Jean Francais brachten ze nóg overtuigender dan in de voorronde en ook de Latin Summer en Spring Jazz klonken veel vrijer en muzikaler. De les ‘How to play Swing’ die ze afgelopen donderdag nog bij Quintusdocent Hein Jan volgden, wierp dus vruchten af.