Geveltuintjes voor Brunnepe

Geplaatst op 25 april, 2018 om 3:27 | In de categorie:

Brunnepe is een stukje groener geworden. Zeventig bewoners hebben langs hun gevel een tuintje aangelegd. Met de schop werd er een rijtje tegels uitgewipt en maakte zo plaats voor mooie planten. Met een beetje zorg en aandacht van de bewoners ziet de zomer er in Brunnepe groener en kleuriger uit.

Het was druk in de wijk, wagens met zand, aarde en planten reden af en aan om iedereen te voorzien. Stratenmakers en medewerkers groenonderhoud van de gemeente stroopten de mouwen op om er samen met bewoners strakke geveltuinen van te maken.
Jivan (bewoonster Eenvoudstraat): ,,Ik vond het een geweldige dag en ben heel erg blij met mijn geveltuin. Een wereldse actie! Het voelt echt als een cadeautje van de gemeente.”

De gemeente Kampen wil met deze actie laten zien dat ondanks de beperkte ruimte in de wijk er best wat mogelijk is op het gebied van groen. ,,Het is mooi om te zien dat door deze actie mensen met elkaar in gesprek gaan. Bewoners helpen elkaar en zetten er samen de schouders onder om de straat een stukje groener te maken. We zijn trots op het resultaat”, aldus wijkverbinder Marjolein Geurtsen.

Geveltuin
Ook na dit weekend mogen bewoners nnog een geveltuin aanleggen. Op www.kampen.nl/geveltuin staan de spelregels uitgelegd, niet iedere stoep is bijvoorbeeld breed genoeg voor een geveltuin.

Klimaatadaptatie
Groene straten zorgen sowieso voor een meer leefbare stad, het beter vasthouden van regenwater en verkoeling tijdens warme dagen. Het klimaat verandert waardoor het steeds warmer wordt en er meer hoosbuien voorkomen. Belangrijk voor een wijk als Brunnepe waar de ruimte versteend is, om te kijken naar klimaatadaptatie. De gemeente Kampen houdt hier ook rekening mee bij bijvoorbeeld de inrichting van straten.