Vincent de Vries in Grote Kerk Hasselt

Geplaatst op 12 april, 2018 om 1:17 | In de categorie:

Vincent de Vries (Seoel)  zal op donderdag 3 mei een Oranjeconcert verzorgen op het Rudolph Knolorgel van de Grote Kerk te Hasselt. Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop van het orgelconcert zal er wel een onkostencollecte gehouden worden.Vincent begint het Oranjeconcert met de Orgelhymne ‘Wilt heden u treden voor God den Heer’ van Jan Zwart.  Daarna zal de Zuid-Koreaanse organist onder andere werken spelen van: Krebs, Halsey en Guilmant. Het Oranjeconcert wordt afgesloten met de Hollandse Raspodie van Feike Asma.

Tijdens dit orgelconcert zal Vincent de Vries twee nieuwe cd’s presenteren. Deze twee cd’s zijn op dinsdag 6 februari jl. opgenomen in de St. Joriskerk van Amersfoort. Daar bespeelt de organist het Naber-hoofdorgel. Op de eerste cd zijn o.a. werken van Andriessen, Bach, Guilmant en Halsey opgenomen. De tweede cd staat vol met koraalbewerkingen van Feike Asma en Jan Zwart. De eerste exemplaren zullen tijdens dit Oranjeconcert overhandigd worden aan de organist Vincent en zijn vader Joop de Vries. Na afloop van het orgelconcert zijn de cd’s te koop.

De verrichtingen van de organist en registranten zijn via een scherm te volgen.  Het concert begin om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Allen hartelijk welkom!

Meer informatie zie: www.orgelconcertenvincentdevries.nl

 

Wie is Vincent de Vries?

Vincent de Vries is in 1969 te Scheveningen geboren. Hij kreeg op 4- jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later  kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianiste Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist.

Na zijn diploma “Uitvoerend Musicus” in 1993 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag stelde  Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, U.S.A.) te studeren voor de titel “Master of Music”.

Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het “performance certificate”. Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of  Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piane aan de Baylor University te Waco (Texas)

Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot “Professor of Piano and Collaborative Piano” aan de  Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan universiteiten in Amerika en Azië.

Op 15-jarige leeftijd maakte Vincent 2 langspeelplaten in de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk te Den Haag, gevolgd door 8 cd’s: Oude Kerk, Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Grote Kerk, Maassluis, St. Martin, Dudelange (Lux.), St. Gudula, Rhede (D) en St. Aposteln, Keulen. Verder maakte Vincent 5 cd’s bij MSR Classics (piano/harpsichord). In 2016 is er een cd opgenomen in de Bovenkerk van Kampen. In februari 2018 heeft Vincent de Vries een tweetal cd’s in de St. Joriskerk van Amersfoort opgenomen. Deze cd’s zijn vanavond voor het eerst verkrijgbaar.

Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille. Meer informatie zie: www.orgelconcertenvincentdevries.nl.