Rim en Linette scoren op Junior Dictee

Geplaatst op 12 april, 2018 om 1:07 | In de categorie:

Rim en Linette uit Kampen hebben een 2e en 4e plaats gehaald op het Junior Dictee Overijssel.

In het Giga Konijnenhol van Vrijetijdspark Beerze Bulten werd de finale van het Junior Dictee Overijssel gehouden. Rim Riezebos van basisschool De Regenboog en Linette van der Zee van De Wegwijzer waren hier aanwezig om Kampen te vertegenwoordigen.

 

Na een sportieve warming-up zakten de zenuwen bij de deelnemers een beetje en konden ze aan de zich buigen over het dictee. Het dictee werd dit jaar geschreven en gepresenteerd door Fred Diks, schrijver van onder andere de populaire kinderboekenserie Koen Kampioen. In de pauze mochten de ouders hun spellingsvaardigheden testen, terwijl de jury toezicht hield op het corrigeren van de dictees.

 

De beker ging naar Mees Felix uit Hellendoorn.  Rim is met maar 6 fouten op een tweede plaats geëindigd. Linette maakte maar 8 fouten, goed voor een vierde plaats. Het Junior Dictee Overijssel is een initiatief van een groot aantal Overijsselse bibliotheken en wordt gesponsord door het bedrijf Biblionet uit Enschede en Vrijetijdspark Beerze Bulten. Deelnemers aan het dictee zijn 17 spellingkampioenen uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs, die eerder als besten uit de bus kwamen bij een voorronde in hun plaatselijke bibliotheek.