Wilsum proeft de zoete smaak van een overwinning tegen SEH 

Geplaatst op 8 april, 2018 om 9:46 | In de categorie:

Wilsum heeft zaterdag voor het eerst sinds 17 februari weer eens gewonnen. De thuisploeg legde veel passie en strijd op de mat en dit werd eindelijk weer eens beloond; Mark Holtland kroonde zich tot matchwinner en bezorgde Wilsum een 1-0 overwinning. Een overwinning die gekenmerkt wordt door de teamprestatie. Wilsum, dat eerder dit seizoen nog met 5-0 onderuit ging in Heerde, was vele malen feller en kon na 95 minuten spelen eindelijk weer eens juichen.
Na de nederlaag van vorige week tegen Wijthmen (3-1), wilde Wilsum vandaag wederom alles op alles zetten om eindelijk weer eens te kunnen juichen. Vorige week gaf men de doelpunten te makkelijk weg en dus werd er wederom geschaafd aan de defensie. Chiel ten Hove startte uiteraard weer op doel. Maar Robin Mijnheer keerde terug in het basiselftal als rechtsback. John Veenstra verhuisde hierdoor naar het hart van de defensie en stond hier samen met Alwin vd Wetering geposteerd. Erik Barneveld speelde wederom als linksback. Mark Holtland startte verrassend op het middenveld, evenals Gert Jan Sollie en Patrick Plette. Bas de Raad, Jan van Spijker en Harmen Siedsma vormden de voorhoede. Reservedoelman Jesse Riezebos, Jos Holtland, Jurre Heldoorn, Byco Hoff en Marijn Mijnheer namen plaats op de bank. Voor Mijnheer was het de eerste keer dat hij werd opgeroepen voor het vlaggenschip van de vereniging.
Wilsum begon fel en gedreven aan het duel en was de bovenliggende partij in het begin van de wedstrijd. Via lopende voorhoedespelers en middenvelders wilde Wilsum gevaarlijk worden en dit lukte in het begin heel aardig. Al snel dook Mark Holtland op voor het doel van SEH, maar zijn inzet ging over. Even later kreeg Gert Jan Sollie een goede kans op de openingstreffer, maar na een voorzet van Patrick Plette kon de doelman redding brengen op de krachtige kopstoot van Sollie. Even later leek Patrick Plette te ontsnappen aan de aandacht van de ploeg uit Heerde, maar een steekpass van Jan van Spijker op Plette werd net onderschept. Een paar minuten later was het juist andersom; Plette bracht nu Van Spijker in stelling middels een hoekschop, maar voordat Van Spijker raak kon knikken, werd de bal net weg gekopt. Aan de andere kant was SEH heel dicht bij de voorsprong; maar Chiel ten Hove bracht redding op een inzet vanaf een meter of vijf. Zo werd de rust bereikt met de brilstand nog steeds op het scorebord, ondanks dat Wilsum de betere ploeg was.
Wilsum moest noodgedwongen wisselen bij aanvang van het tweede bedrijf; Jan van Spijker, die tot dan toe een zeer sterk duel speelde, moest met een blessure van het veld en werd vervangen door Jurre Heldoorn.
Wilsum startte wat slapjes aan de tweede helft en dus kon SEH het initiatief grijpen, zonder echt gevaarlijk te worden. De wedstrijd kabbelde voort totdat Mark Holtland heel Wilsum in extase bracht. Met zijn kenmerkende schot, een echte dwarrelbal, bracht hij de doelman in dusdanige problemen dat hij de inzet niet meer kon keren: 1-0. De voorsprong van Wilsum was een feit! Nu wilde Wilsum niet hetzelfde scenario ondergaan als vorige week; toen kwam men op voorsprong en was het 30 seconden later weer gelijk. Dit gebeurde nu gelukkig niet. Vlak na de voorsprong van Wilsum vond er een vervelend incident plaats. Een middenvelder van SEH kwam helemaal verkeerd terecht na een luchtduel en moest per brancard van het veld worden gedragen. Even later werd zelfs de ambulance gebeld, omdat hij er zeer slecht aan toe was. Vanaf deze plek willen we deze speler van harte beterschap wensen! In het laatste kwartier ging SEH meer risico nemen. Men bracht een extra spits in het veld die langer was dan welke speler dan ook op het veld. Voor SEH betekende dit nog maar een ding: de bal lang spelen op deze speler. Maar John Veenstra gaf zijn nieuwe directe tegenstander wederom geen enkele meter. Ondanks enkele hachelijke situaties voor het doel van Ten Hove ontsnapte Wilsum aan de gelijkmaker. Aan de andere kant kon Bas de Raad het duel beslissen, maar na een voorzet van invaller Heldoorn wist hij de bal niet goed te raken en dus bleef het bij 1-0. Even later kwam Byco Hoff in de ploeg voor Siedsma. Siedsma ging, onder luid applaus, van het veld. Even later maakte Marijn Mijnheer zijn debuut voor het vlaggenschip van de vereniging door Bas de Raad te vervangen. Diezelfde Mijnheer kende bijna een droomdebuut, maar na een pass van Heldoorn schoot hij net naast het doel van SEH. In de absolute slotfase ging SEH meer en meer risico nemen en men was heel dicht bij de gelijkmaker, maar na een voorzet vanaf de achterlijn en een krachtige inzet kon Ten Hove fabuleus redden met zijn rechtervoet. Wilsum hield stand en na 95 minuten klonk het verlossende eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter. Wilsum kon eindelijk weer eens juichen! Wilsum toonde de laatste weken elke keer al een enorme werklust, maar vandaag werd dit eindelijk weer eens beloond!
Volgende week gaat Wilsum met hernieuwde moed de strijd aan tegen HTC. De Zwollenaren wonnen eerder dit seizoen afgetekend in Wilsum, maar Wilsum wil zich, gesteund door deze overwinning, hiervoor revancheren.

 

Een bijdrage in foto’s en tekst van Daan Anthony.