Groene Buren gaan Groene Burenerf bouwen

Geplaatst op 8 april, 2018 om 9:44 | In de categorie:

Een nieuw groen, duurzaam en sociaal wooninitiatief in Kampen krijgt de ruimte in nieuwbouwwijk De Terpen aan de rand van Het Onderdijks in Kampen, met de natuur als achtertuin. Er is ruimte voor zo’n 27 woningen rond een groot ‘boerenerf’, met – naast eigen buitenruimte – een grote, gemeenschappelijke tuin. Ook krijgen de Groene Buren in overleg met de gemeente het beheer over een groot stuk openbaar groen ernaast. Hierin komen o.a. moestuinen, fruitbomen, speelgelegenheid en een openbare route.  De Groene Buren staan voor groen, duurzaam en sociaal. Het gaat om diverse huishoudens naast elkaar: gezinnen met kleine kinderen of tieners, soms met grootouders nabij, singles en stellen, en in leeftijd van twintigers tot 60-plussers, in een mix van sociale huur tot koop in verschillende prijsklassen.

De Groene Buren kiezen voor groene, duurzame materialen en energieneutraal bouwen. Ze onderzoeken hoe ze gezamenlijk energie op kunnen wekken en slim met waterzuivering en -hergebruik kunnen omgaan. Samen met de gemeente, woningbouwvereniging deltaWonen en architecte Mara Breunesse van Infinitief uit Kampen zijn de Groene Buren enthousiast bezig de opzet van het erf vorm te geven en hebben ze hun inbreng in het beeldambitieplan voor De Terpen.

De Groene Buren denken na over gemeenschappelijke voorzieningen zoals bijvoorbeeld een gereedschaps- en fietsenschuur, een multifunctionele ontmoetingsruimte, de inrichting van het gezamenlijke, groene erf. Maar ook hoe het naastgelegen openbare groen met moestuinen en boomgaard ingericht en onderhouden kan worden. Er is veel mogelijk en bespreekbaar. Voor geïnteresseerden is er nog ruimte om mee te doen! Ook voor vrienden van dit initiatief staat de vereniging-in-oprichting open.

Voor meer informatie: Kom naar de open middag op zaterdag 14 april bij Kinderboerderij Cantecleer tussen 12.00 en 15.00 uur. Voor de liefhebbers zijn er pannenkoeken! In verband met de catering graag even aanmelden via info@groeneburenkampen.nl. Kijk ook op www.groeneburenkampen.nl