Jackie Zhao clubkampioen BC Kampen

Geplaatst op 29 maart, 2018 om 9:47 | In de categorie:

Jackie Zhao is gisteren gekroond tot kampioen van Badmintonclub Kampen. Opmerkelijk, omdat ze pas een jaar bij de vereniging speelt en nog lang niet zoveel ervaring heeft als vele andere leden. Zhao won echter de singles en de dubbels in haar categorie en eindigde ook hoog bij de gemengd dubbels. Daarmee haalde ze zo veel punten binnen, dat haar naam boven aan de scorelijst staat.Iedere lente bepalen de leden van Badmintonclub Kampen in onderlinge wedstrijden wie zich dat jaar kampioen van de vereniging mag noemen. In drie avonden spelen ze singles, dubbels en gemengd dubbels, in een recreanten- en een competitiecategorie. Per onderdeel en categorie laten de spelers zien wat ze in huis hebben en worden de winnaars bepaald. Op basis daarvan wordt gekeken wie op al die avonden het beste gepresteerd heeft. Jackie Zhao dus.

 

Net als andere jaren leverden de clubkampioenschappen bijzonder spannende partijen op. De singles bij de competitiespelende heren moesten zelfs over twee avonden verdeeld worden. In de finale legde Robin Kroeze het echter af tegen Ben Teunissen, die pas sinds kort bij BC Kampen speelt, maar duidelijk veel badmintonervaring meeneemt.

 

Ook bij de gemengd dubbels in de hoogste categorie werd pas aan het eind van de avond duidelijk wie de besten waren. Alle partijen waren tot dan toe in drie sets beslist, waaruit blijkt dat de teams zeker aan elkaar gewaagd waren. De finale eindigde eveneens in een driesetter, maar Anja Ekkelboom (clubkampioen 2017) en Hans van Mierlo moesten uiteindelijk hun meerderen erkennen in Gerben Tuitel en Berber Bouma.

 

Marga Tuinstra, verantwoordelijk voor de organisatie van de clubkampioenschappen, kijkt tevreden terug: ‘Het is altijd mooi om te zien hoe fanatiek iedereen is, juist bij deze wedstrijden. De spanning is op zulke avonden echt voelbaar in de zaal. En Jackies blijdschap toen ze hoorde dat ze overall kampioen is, is een prachtige afsluiting.’

 

De volledige lijst van winnaars per onderdeel en categorie:

Singles dames recreanten: Jackie Zhao

Singles dames competitie: Meriam Dorgelo-Özkan

Singles heren recreanten: n.v.t.

Singles heren competitie: Ben Teunissen

Dubbels dames recreanten: Jackie Zhao & Birgit Cortissos

Dubbels dames competitie: Anja Ekkelboom & Miranda Bos-Plender

Dubbels heren recreanten: Simon Dokter & Jeffrey van Maurik

Dubbels heren competitie: Hugo Vernhout & Harry Eringa

Gemengd dubbels recreanten: Lies de Groot & Joran Volmar

Gemengd dubbels competitie: Berber Bouma & Gerben Tuitel

Clubkampioen 2018: Jackie Zhao

 

Foto’s: Berber Bouma