Dromen in Kampen

Geplaatst op 29 maart, 2018 om 9:52 | In de categorie:

Aansluitend op de landelijke Maand van de Filosofie staat vrijwel de gehele maand april in het teken van ‘Dromen in Kampen’. Dit evenement, voor alle inwoners van Kampen en omstreken, organiseert de Bibliotheek Kampen samen met UITverGROOT.

Het programma biedt zowel jong als oud de gelegenheid om op een eigen manier met het thema ‘dromen’ aan de slag te gaan. Denk hierbij aan lezingen, documentaires en inspirerende (dromen)verhalen, die zowel verteld als gevangen worden. Ook zijn er verschillende creatieve en educatieve workshops waarin iedereen zich volledig kan uitleven op persoonlijke, letterlijke en/of figuurlijke ‘dromen’. Bijvoorbeeld door het maken van een heuse dromenvanger, het volgen van een workshop waaruit blijkt dat jijzelf de held van je verhaal bent of ervaar een unieke en bijzondere belevenis: leen levende boeken in de Human Library!

In de Human Library lees je geen boeken, maar ontmoet je mensen. Interessante mensen, die je niet snel spreekt in het dagelijkse leven. Klopt wat we over hen denken wel met de werkelijkheid? Zo zitten een vluchteling, een ex-crimineel en een transgender klaar voor een
persoonlijk gesprek, waarin alles besproken kan worden. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen om van elkaar te leren.

Maar eerst wordt de Maand van ‘Dromen in Kampen’ feestelijk geopend op vrijdagavond 6 april. Bekend of niet, Kamper dromers vertellen dan hun persoonlijke of Kamper droom aan jou! Is het hen gelukt om hun droom te verwezenlijken? Wat maakte dat die droom uitkwam? Wat moesten zij ervoor doen? Of juist laten? Kom naar de Van Mulkenzaal in de Bibliotheek en luister naar de inspirerende verhalen van deze dromers. De muzikale omlijsting van de avond is in handen van Iris Kleinbussink en Vincent Corjanus. De aanvang is om 19:00 uur.

Meer info, actueel overzicht en aanmelden/kaartverkoop: www.bibliotheekkampen.nl