Dictee in ’t Kampers 

Geplaatst op 29 maart, 2018 om 9:37 | In de categorie:

Voor de liefhebbers van het Kamper dialect is er op 18 april weer de mogelijkheid om mee te doen aan het dictee in het Kampers want ons mooie Kamper taaltien mag niet verleuren gaon!. De ele aomd Kampers praoten en tien zinnen in ’t Kampers opskrieven met een kaans op ’t winnen van een mooie beker en d’ eeuwige roem die döör bi’j eurt! 

Leden van watersportverenigingen zijn voor de teamwedstrijd gevraagd mee te schrijven aan het dictee. Hun supporters, en alle liefhebbers van de Kamper taal, zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd deel te nemen. De organisatie is in handen van een werkgroep onder leiding van Reijer van ‘t Hul en van de Bibliotheek.
De bekendste zeezeiler van ons land Henk de Velde, schrijft mee. Hij wordt geïnterviewd en zal de prijzen uitreiken. Sfeermeziek is er van Adri van den Hul die met zien trekzak bekende Kamper lieties giet speulen.  
Ai-j mee willen skrieven, dan geerne uuterlijk 16 april opgave veuraf via activiteiten@bibliotheekkampen.nl of de website. Ook ai-j niet meeskrieven en allenig komen supporteren, doe dan even een berichien. Graag via de mail of website, dan kunnen wi-j de koffie klöörzetten. 
Woensdag 18 april, 19.30  uur
Johan van Mulkenzaal, Stadskazerne
Entree: € 4,00 De koffie is gratis