Nationale Boomfeestdag: Maak ’t buiten beter!

Geplaatst op 13 maart, 2018 om 2:50 | In de categorie:

Voor de 61ste keer wordt de Nationale Boomfeestdag gevierd. Dit jaar vindt het feest plaats op 14 maart. Het thema is: ‘Operatie Boomfeestdag: Maak ’t buiten beter!’.Ook de gemeente Kampen doet hier aan mee. Wethouder Marieke Spijkerman plant samen met leerlingen van basisschool C.N.S. de Groenling drie bomen en 1.500 stuks bosplantsoen. Dit gebeurt in IJsselmuiden ter hoogte van de ijsbaan, Trekvaart 139. Het planten begint om 8.45 uur en duurt tot ongeveer 10.00 uur.

Boomfeestdag vindt ieder jaar plaats op de derde woensdag van maart. Door de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart is er door de organisatie gekozen om Boomfeestdag 2018 plaats te laten vinden op 14 maart. Dezelfde activiteiten alleen op een andere datum!

Thema Nationale Boomfeestdag

Het landelijke thema is dit jaar ‘Operatie Boomfeestdag: Maakt ’t buiten beter!’. Duurzaamheid en klimaat staan hoog in de diverse verkiezingsprogramma’s. Aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van gemeentelijke klimaatdoelen. Door kinderen te laten helpen bij het aanplanten leren zij de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien. Het thema is ook gekozen vanwege de opkomende essentaksterfte problematiek in Nederland. Na andere boomziektes wordt nu, door het veranderende klimaat, ook de es bedreigd. Staatsbosbeheer speelt een grote rol in Operatie Boomfeestdag. Ze roept de hulp in van kinderen om op de Nationale Boomfeestdag 2018 zoveel mogelijk bomen te planten.

Meer informatie over de Nationale Boomfeestdag is te vinden op www.boomfeestdag.nl.