BACH in the Subways terug in Kampen

Geplaatst op 13 maart, 2018 om 2:32 | In de categorie:

Ieder jaar in maart vieren duizenden muzikanten over de hele wereld de verjaardag van Bach door mee te doen aan het project Bach in the Subways. Wat ooit begon als een eerbetoon van één cellist in de metrostations van New York, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Tijdens Bach in the Subways is de muziek van Bach te horen op talloze verrassende locaties in de stad. Kampen doet voor de tweede keer mee en staat in een rijtje tussen steden als New York, Los Angeles, Seattle en Wenen.

Op 24 en 25 maart trekt een professionele ensemble, vergezeld door de beste leerlingen van Quintus, door de binnenstad.  “Onze missie is om Bach naar zoveel mogelijk mensen over de hele wereld te brengen.” aldus Dale Henderson, de cellist uit New York die Bach in de Subways in 2010 opgerichte en vandaag de dag het hele project begeleidt. “We willen het liefst de hele wereld inspireren en weer enthousiast maken voor klassieke muziek.” Voor Bach in the Subways in Kampen sloegen Quintus en Stadsgehoorzaal Kampen de handen ineen.

Voor wie zich wil laten verrassen geldt: ga vooral naar buiten op 24 en 25 maart. Haal een ontbijtje, maak een afspraak bij de kapper, ga de stad in, bezoek het museum of leen een boek bij de bibliotheek.  Bij alle concerten kunnen de bezoekers gratis in en uit lopen. Kijk voor meer informatie over de unieke locaties en de speeltijden van alle muzikanten op www.bachinthesubways.org/kampen