Activiteiten in GroenLinkshuis

Geplaatst op 13 maart, 2018 om 2:46 | In de categorie:

GroenLinks Kampen organiseert diverse activiteiten in of vanaf het GroenLinkshuis aan de Oudestraat 151. 

Woensdag 14 maart -> Politiek en geloof – > van 20:45 tot 22:00 uur -> voor 18-plus

Politiek en geloof, wat hebben die met elkaar te maken? Heeft een gelovige levensbeschouwing invloed op onze politieke keuzes? En andersom: moet of mag de politiek zich bemoeien met geloofszaken? In deze weken klinken de vragen extra, omdat we binnenkort een nieuwe gemeenteraad kiezen. Op woensdagavond 14 maartorganiseert GroenLinks een avond over geloof en politiek. Het thema wordt kort ingeleid door Bart Gijsbertsen sr. Daarna is er volop ruimte voor gesprek o.l.v. Bart Gijsbertsen en Nieke Jansen. De bijeenkomst begint om 20.45 uur (inloop vanaf 20.15 uur) in het GroenLinkshuis, Oudestraat 151.

Donderdag 15 maart -> Puzzel mee over gemeente euro’s! -> van 19:00 tot 21:00 uur -> voor 18-plus

Hoeveel euro geeft de gemeente per inwoner eigenlijk uit per jaar? En waar gaat dat geld allemaal naar toe? GroenLinks heeft haar financiële keuzes in beeld gebracht, over hoe dat geld beter besteed kan worden om er meer mee te bereiken. Denk aan minder armoede, zeven dagen per week een levendige stad, meer duurzaamheid en meer groen. maar ook mogelijke andere keuzes , zoals verbreding van de N50, een musieum voor de Kogge, afschaffen van de precariobelasting. Hoe zou u het willen besteden en wat kan er minder? Puzzel mee en ga in gesprek! Deelname is gratis

 

Vrijdag 16 maart -> Jongeren verkiezingsmeeting -> van 21:00 tot 23:00 uur -> voor jongeren

Een gezellige verkiezingsmeeting met jonge mensen onder elkaar. Veel twintigers of ‘first voters’ vinden politiek saai of zien er het nut niet van in. Intussen heb je best ideeën om Kampen leuker te maken. Waarover wil jij lokaal je stem laten horen? Wat moet de politiek volgens jou aanpakken. Wat vind jij belangrijk? Een avond over politiek in een relaxte sfeer. Locatie: GroenLinkshuis, Oudestraat 151. Deelname is gratis.

Zaterdag 17 maart -> Bewegingsvrijheid: een inclusief inkijkje -> 14:00 tot 16:00 uur -> alle leeftijden

Beleef tijdens een wandeling hoe toegankelijk Kampen is voor mensen met een beperking of een kwetsbaarheid. We hebben onderweg ook oog voor de onzichtbare beperkingen. Toegankelijkheid is van groot belang. Immers, alleen in een toegankelijke en inclusieve samenleving kunnen mensen zoveel mogelijk zelfstandig zijn of weer worden! Met Tini Doorenweerd (MEE IJsseloevers, www.mee.nl) en ervaringsdeskundigen. Start vanaf het GroenLinkshuis, Oudestraat 151. Deelname is gratis

Zondag 18 maart -> Groene stadswandeling: sporen van leven -> 15:00 tot 16:30 uur -> alle leeftijden
In het centrum van Kampen wonen niet alleen mensen. Ook planten en dieren vinden er een plek. Om te groeien, een nest te maken of te overwinteren. Wandel mee om in de binnenstad sporen van planten en dieren te vinden. Met Niels Jeurink (bioloog & ecoloog).
Start is vanaf het GroenLinkshuis, Oudestraat 151. Deelname is gratis. Voor alle leeftijden.

Maandag 19 maart -> Inloopkoffie met koek -> 10:00 – 12:00 uur -> voor alle leeftijden

In gesprek over zorg, wonen, geld en meer. De koffie staat klaar en er is koek.