Voorleeskampioenen bekend

Geplaatst op 7 februari, 2018 om 9:04 | In de categorie:

De eerste van de twee lokale rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd zijn achter de rug. Deze worden georganiseerd door de Openbare Bibliotheek te Kampen. De voorleeskampioenen van elf scholen namen hieraan deel in de Johan van Mulken zaal van de Stadskazerne. Woensdagmiddag 7 februari, was er nog een ronde met twaalf scholen.

Het waren spannende wedstrijden waarbij door alle kandidaten uitstekend werd voorgelezen. Ellen Roorda van Basisschool de Morgenster en Maud Doorn van de H.B.S. Rehobothschool werden uiteindelijk als winnaar uitgeroepen door de jury.

Samen gaan ze naar de regionale ronde, die dit jaar in Kampen, op 7 maart, in de Stadskazerne wordt gehouden. De winnaar van de regionale ronde kan voorleeskampioen worden van Overijssel op woensdag 11 april in Nijverdal. De voorleeskampioenen van alle provincies treffen elkaar tenslotte op woensdag 23 mei in Amstelveen. Daar wordt de Voorleeskampioen van Nederland gekozen.