Wilsum verliest met opgeheven hoofd van ‘t HardeĀ 

Geplaatst op 6 februari, 2018 om 10:08 | In de categorie:

Wilsum is er zaterdag niet in geslaagd om te stunten in en tegen ‘t Harde.

De ploeg van trainer Maikel Hondebrink bood heel aardig tegenstand, maar gaf de doelpunten te gemakkelijk weg. Na de aansluitingstreffer van Niemeijer leek een goed resultaat mogelijk, maar na de 3-1 was het over en sluiten voor de oranjehemden. De negende competitienederlaag op rij was een feit.
Wilsum kende voor de wedstrijd tegen ‘t Harde opnieuw tegenslag: Bas de Raad is voor langere tijd uitgeschakeld met een liesblessure, ook Patrick Plette moest verstek laten gaan met een blessure en Erik Barneveld was afwezig vanwege andere verplichtingen. De onder 19 ploeg van Wilsum was vrij vandaag en dus kregen veel talenten een kans vandaag. Wilsum startte met Chiel ten Hove in het doel. De achterhoede bestond uit Mark Holtland, Wim van Spijker, John Veenstra, die terugkeerde na een schorsing en Robin Mijnheer. Op het middenveld namen captain Gert Jan Sollie, Alwin vd Wetering en de jonge Jos Holtland plaats. De voorhoede bestond uit Daniel Niemeijer, Melvin Hofstede en Jurre Heldoorn. Zo startte Wilsum met 3 spelers uit de onder 19: Jos, Daniel en Melvin. Op de bank namen de talenten Job Kragt en Byco Hoff plaats, evenals de routiniers Gerhard Bolt en Jan van Spijker.
De thuisploeg, die vorige week onderuit gingen bij Zalk, namen direct het initiatief in de wedstrijd. Men probeerde de bal snel rond te laten gaan om zo de defensie van Wilsum stuk te spelen, maar de oranjehemden stonden goed opgesteld. De eerste echte kans van de wedstrijd ontstond na een kwartier spelen toen de linksback van de thuisploeg op kon rukken richting doel. Zijn schot werd katachtig gekeerd door Chiel ten Hove. Vervolgens was Wilsum voor het eerst gevaarlijk. Na balverlies bij de thuisploeg werd Jurre Heldoorn weggestuurd, Heldoorn omspeelde de doelman, maar kwam daardoor in een dusdanig moeilijke hoek dat hij de bal niet meer op doel kon krijgen. Toch was het een signaal dat Wilsum steeds beter in het duel kwam, maar na 20 minuten was het toch raak voor de thuisploeg. De spits van de gasten mocht veel te makkelijk de voorzet geven, vervolgens stonden er 2 spelers van de thuisploeg geheel vrij en kon de bal simpel in het doel worden geknikt: 1-0. Even later werd Wilsum geslacht op de counter. Na balverlies schakelde de thuisploeg razendsnel om, de bal kwam via de spits bij de inlopende middenvelder van ‘t Harde en die schoot de bal heerlijk in de kruising: 2-0. Ondanks dat Wilsum aardig mee kon komen, stond de ploeg toch met 2-0 achter. In het vervolg van de eerste helft werd de thuisploeg nog gevaarlijk via enkele hoekschoppen, maar de 2-0 stand bleef op het scorebord staan.
Aan het begin van de tweede helft wilde de thuisploeg op jacht gaan naar de definitieve knock-out van Wilsum, maar de oranjehemden toonden veel passie en strijd vandaag. Na een uur spelen kwam Wilsum zelfs terug tot 2-1. Gert Jan Sollie veranderde voor even in Iniesta en had een heerlijke steekpass in huis. Daniel Niemeijer kon de bal nog net langs de weifelende goalie tikken en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Wilsum kreeg vleugels en ging op jacht naar de gelijkmaker, de thuisploeg stond even onder druk, maar vervolgens was het Wilsum zelf dat een tegendoelpunt kreeg te verwerken. Na een voorzet vanaf de linkerkant timede Veenstra mis, waardoor de spits in balbezit kwam. Zijn lage schot werd door Robin Mijnheer van richting veranderd en eindigde zo in het doel: 3-1, een gelukkige treffer voor de thuisploeg. Vervolgens werd de moe gestreden Alwin vd Wetering vervangen door Job Kragt. Even later kwam Jan van Spijker in de ploeg voor Melvin Hofstede en in de slotfase kwam Byco Hoff in de ploeg voor Jurre Heldoorn. Wilsum probeerde om andermaal de aansluitingstreffer te maken, maar dit lukte niet. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog een enorme kans op de 4-1, maar van dichtbij werd een inzet naast geschoten. Zo eindigde het duel in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Een uitslag waar niemand van op zal kijken, maar Wilsum bood zeker goed tegenstand vandaag. Als Wilsum dit mee kan nemen naar de volgende wedstrijden dan moet er een einde gaan komen aan de negatieve reeks.
Volgende week wacht een nieuwe uitwedstrijd, bij Noord Veluwe Boys. Het is voor Wilsum een nieuwe kans om de negatieve reeks een halt toe te roepen. Tot dan!