Heren BC Kampen ongeslagen kampioen

Geplaatst op 6 februari, 2018 om 9:39 | In de categorie:

In eigen huis legde het herenteam van Badmintonclub Kampen afgelopen woensdagavond beslag op de titel in de 2e klasse.

 

Het team had nog 4 punten nodig om het kampioenschap binnen te halen en walste over de opponent De Treffers uit Voorthuizen heen. Kampen won met 8-0 en mag zich officieel kampioen noemen.

Die laatste wedstrijd was eigenlijk een gelopen race. De uitwedstrijd had BC Kampen al met 8-0 gewonnen, waardoor de heren niet op veel tegenstand rekenden. Tjalling Beemer en Robin Kroeze wonnen hun eerste dubbelpartij vrij eenvoudig, hetzelfde gold voor Hugo Vernhout en Harry Eringa. Ook in de daaropvolgende partijen kregen ze het niet bijzonder zwaar. Er werden mooie rally’s gespeeld, maar erg spannend werd het niet: er werd de hele avond geen enkele derde set gespeeld.

De heren van BC Kampen zetten met dit kampioenschap een bijzondere prestatie neer. Het is jaren geleden dat de club met een herenteam uitkwam in de competitie en het is knap hoe deze mannen  direct op overtuigende wijze kampioen zijn geworden. Ondanks enkele blessures en mede dankzij de inzet van enthousiaste invallers hebben ze als enige in de competitie geen enkele wedstrijd verloren en zijn ze dus terecht op de eerste plaats geëindigd. Volgend jaar mogen de heren uitkomen in de 1e klasse; we zijn erg benieuwd hoe ze daar zullen presteren.