Kamper Popquiz in de steigers

Geplaatst op 10 januari, 2018 om 9:42 | In de categorie:

Alle plaatsen voor de Grote Kamper Popquiz 2018 zijn vergeven. Twintig teams van vijf personen nemen zondag deel aan de elfde editie in ’t Ukien, Korteweg 4.

 

 

De quiz is uitgegroeid tot een Kampense traditie; van een feest voor vrijwilligers en intimi van het toenmalige Ukien tot een quiz met een interregionaal karakter. De ontspannen ambiance is – ondanks het competitieve karakter – van alle tijden gebleken.

 

De aangemelde teams strijden over acht ronden om de titel van Beste Team. Uit dit team wordt vervolgens middels een finale de individuele Popkenner van het Jaar gedestilleerd. Op dit moment is de titel in handen van tweemalig winnaar Lido Schuffelers-Bron uit Meppel.

 

“Het is naast hartstikke gezellig ook een weerzien na nieuwjaar met veel bekenden: hartstikke gezellig! Tijdens de verse soep met broodjes kun je even bijkletsen met andere muziekliefhebbers.” zegt Gelke Boontje. Eén van die bekende gezichten is Geert Bloupot van Team Blue Music. Hij doet vanaf het begin mee en heeft nooit een editie overgeslagen. “Ons team is tot nog toe altijd in de top drie geëindigd. Ik kan in alle eerlijkheid stellen dat ik het een van de leukste dagen van het jaar vind.’

 

Het team dat de quiz in elkaar zet en presenteert bestaat sinds vier jaar uit Adri van der Weerd, Bas Nijhof en Anne Louise Sikkema. Waarom ze dit doen? ‘We houden van muziek. De voorbereiding is hartstikke veel werk, maar het is gezellig en de moeite loont.  Bovendien houden we zo zelf ook onze muziekkennis up-to-date. Elk jaar leren we ook zelf weer bij.’ aldus Van der Weerd. Sikkema valt haar bij: ‘En het is ook meer dan een quiz. Je hoeft geen muziekkenner te zijn om mee te doen, want het draait ook om gezelligheid; een vast moment per jaar om elkaar weer even te spreken, en de sfeer is altijd super.’

 

De Grote Kamper Popquiz is ook te volgen op Facebook: facebook.com/grotekamperpopquiz.

Deuren open: 15:30 uur / Aanvang 16:00 uur.

 

(Foto: Dik Kuiper)