Zevende zege voor BC Kampen

Geplaatst op 27 november, 2017 om 3:00 | In de categorie:

Dat de spelers van het herenteam van BC Kampen weten hoe ze met racket en shuttle om moeten gaan, laten ze dit seizoen vol overtuiging zien. Afgelopen vrijdag droogden ze de heren van Selby M1 in Soest af door met 2-6 te winnen.

 

De zege werd de Kampenaren overigens niet zomaar in de schoot geworpen. Tjalling Beemer en Jeffrey van Maurik verloren hun eerste dubbelpartij in twee sets. Hugo Vernhout en Hans Hollander zetten het verlies recht; zij wonnen hun partij met ruime cijfers.

Drie van de vier enkelpartijen werden pas in de derde set beslist. Beemer verloor de zijne met 18-21, Vernhout won nipt met 20-22 en ook Van Maurik pakte een punt door zijn laatste set met 12-21 te winnen. Bij de single van Hollander was eigenlijk niet te spreken van een wedstrijd; hij overrulede zijn opponent en veegde hem met 3-21 en 6-21 van de baan.

Bij aanvang van de tweede serie dubbelpartijen stond Kampen met 2-4 voor. Ten minste één extra punt was genoeg om de zevende zege op rij veilig te stellen. En dat punt kregen de Kampenaren cadeau, want vanwege een blessure bij een van de heren van Selby konden ze de dubbel tegen Beemer en Vernhout niet spelen. Van Maurik en Hollander benadrukten ten slotte de Kamper kracht en wonnen vrij eenvoudig in twee sets.