BC Kampen wint van directe concurrent met 5-3

Geplaatst op 20 november, 2017 om 10:34 | In de categorie:

Zondag heeft BC Kampen M1 zijn ongeslagen status behouden in een spannende uitwedstrijd tegen de nummer 2 van hun poule BC Harderwijk M2. De uitslag werd 5-3 in het voordeel van BC Kampen.

Doordat Harderwijk op het laatste moment nog allerlei wijzigingen aanbracht op het wedstrijdformulier en BC Kampen met 2 invallers speelde, was het op voorhand niet bekend wie vandaag de sterkste zou zijn. En dat klopte ook, want nadat de enkelpartijen en de 1e dubbelpartijen waren gespeeld, stond het gelijk 3-3. Echter de 2e serie dubbelpartijen werden beide gewonnen waardoor de eindstand met 5-3 alsnog in het voordeel van BC Kampen uitviel.

De wedstrijden begonnen gelijk spannend doordat Hugo Vernhout en Robin Kroeze in hun herendubbel gelijk een 3 setter speelden, die ze helaas in de 3e set verloren met 17-21. Hans van Mierlo en Gerben Tuitel, die vandaag invielen, wonnen wel gemakkelijk hun dubbelpartij in 2 sets. Bij de enkelpartijen wonnen Hugo en Gerben hun partijen en konden Hans en Robin niet van hun tegenstanders winnen.

Vooral de enkelpartij van Gerben was bijzonder spannend. Allebei de spelers streden om elk punt, met vaak lange rally’s tot gevolg. Nadat Gerben de 1e set met 19-21 had verloren, kreeg hij in de 2e set in de gaten hoe hij zijn tegenstander pijn kon doen en won daardoor met 22-20. In de 3e set liet hij zijn tegenstander veelvuldig van voor naar achteren lopen, waarna de vermoeidheid de rest deed en Gerben knap met 21-16 won.

De combinaties Hugo en Gerben en Hans en Robin wonnen vervolgens allebei hun dubbelpartijen in 2 sets waarna de overwinning binnen was. Het omwisselen van de wedstrijdindeling had BC Harderwijk dus niet het gewenste effect gegeven, maar BC Kampen wel weer de volgende overwinning.