Quintus Muziekweek

Geplaatst op 17 november, 2017 om 2:02 | In de categorie:

Quintus organiseert dit cursusseizoen vier muziekweken boordevol workshops, projecten en activiteiten gericht op samenspel, anders leren en muzikale verbreding. De eerste Quintus Muziekweek is van 20 tot en met 24 november en wordt in stijl afgesloten met het jaarlijkse Docentenconcert.

 

Een projectkoor Pop, een Keltische Play-In, de kinderworkshop Muziekverhaal, een workshop Chanson-zingen, het Quintropoolorkest en een barokkoor. Het is een kleine greep uit de vele muzikale activiteiten volgende week bij Quintus. “Als je samen muziek maakt, leer je van elkaar! Quintus ziet een duidelijke meerwaarde in deze mooie vorm van andersoortige lessen die gericht zijn op samenspel en verbreding van je muzikale kennis. We zijn dan ook blij dat we de leerlingen kunnen laten kiezen uit een groot aanbod van activiteiten”, aldus muziekcoördinator Harry Hamer. Yko Hoekstra, coördinator Popmuziek, benadrukt dat er voor ieder wat wils is: “Van klassiek tot pop en alles ertussenin: het wordt één groot muziekfeest. Want zeg nou zelf: wat is er mooier dan samen te genieten van het mooiste fenomeen dat er bestaat, muziek! Muziek verbindt en die verbinding daagt ons uit en vraagt om meer. Tijdens de muziekweken willen we mensen laten ervaren hoe mooi deze verbinding tussen mens en muziek is!” De muziekweek wordt in stijl afgesloten met het jaarlijkse Docentenconcert in de Quintuszaal op vrijdagavond 24 november om 20.15 uur, gratis entree.

 

Het volledige programma van de Quintus Muziekweek is te vinden op www.quintuskampen.nl. Let op: een aantal onderdelen is exclusief voor Quintusleerlingen (QL). Activiteiten zonder QL-code zijn voor iederéén toegankelijk. Als niet-Quintusleerling betaal je een introductieprijs van 5 euro. Opgeven kan bij de receptie van Quintus aan de Vloeddijk 38 of via info@quintuskampen.nl o.v.v. dag, tijdstip en activiteit. Voor meer informatie is Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie bereikbaar via tel. 038-3371200.