Week van de Overijsselse ondernemer

Geplaatst op 11 november, 2017 om 10:30 | In de categorie:

In de week van 10 tot en met 17 november organiseert Provincie Overijssel de Week van de Overijsselse ondernemer. Centrale vraag: Overijssel is de meest ondernemersvriendelijke Provincie van Nederland. Wat is de gouden tip zodat wde provincie dit ook blijft?

Ondernemers in Overijssel zijn de ruggengraat van de economie en dé banenmotor van de provincie. Hun activiteiten zijn van grote betekenis voor bijvoorbeeld de leefbaarheid in onze winkelcentra, de innovaties in de agrarische sector, de ontwikkelingen op het gebied van schone energie en circulaire economie, de opleidingen die de onderwijssector biedt, de welvaart en de banengroei.

Optimaal ondernemen

Provincie Overijssel heeft, in nauwe samenwerking met de ondernemers, het onderwijs en gemeenten, hard gewerkt aan een optimaal ondernemersklimaat. Zodat de ondernemers kunnen starten, groeien en innoveren. Denk daarbij aan effectieve regelgeving, financiële ondersteuningsmogelijkheden, professionele dienstverlening, optimale vestigingslocaties, het bij elkaar brengen van de juiste partijen, lobby voor de ondernemersbelangen in Den Haag en Brussel.

Gouden tip

De week start op 10 november met het ondernemersontbijt bij Coulisse in Enter, gemeente Wierden. En eindigt op 17 november, de landelijke dag van de ondernemer, met een congres over circulaire economie in Hotel Lumen te Zwolle. Alle gedeputeerden gaan in deze week tijdens werkbezoeken, congressen en ondernemersbijeenkomsten het gesprek aan met als belangrijkste vraag: wat is de gouden tip voor een optimaal ondernemersklimaat?

#overijsselonderneemt

Die tips kunnen de ondernemers via twitter met #overijsselonderneemt of via de website www.jijenoverijssel.nl/ondernemen indienen. De top drie  wordt op vrijdag 17 november bekend gemaakt.